Boon Edam flyttar till Järva Krog

Entré K12 Järva Krog

 

Boon Edam Sweden AB, som är ett marknadsledande företag inom säkerhetsspärrar och karuselldörrar, tecknar hyreskontrakt och flyttar till Järva Krog. Boon Edam kommer att flytta in i den nybyggda fastigheten K11 och får tillgång till kvartersstadens stora serviceutbud och goda kommunikationer. K11 kommer att färdigställas under sommaren 2020 och Boon Edam flyttar in i september.

– Vi på Boon Edam ser fram emot att flytta vårt kontor till Järva Krog, K11. Denna moderna fastighet harmonierar väl med våra visioner om hållbara och klimatsmarta inomhusmiljöer. Då miljö och hållbarhet har en viktig fokus i Boon Edams verksamhet, är vi också stolta över att ha fått äran att leverera och installera den klimatsmarta entrén som karuselldörren innebär, till den nybyggda fastigheten K11. Vi uppskattar också att området har ett attraktivt läge med nära till allt och ett brett utbud av service, vilket tilltalar våra nuvarande och framtida medarbetare, säger Johanna Bergström, VD på Boon Edam.

Boon Edam hyr en kontorsyta om 431 kvm på entréplan.

– Att Boon Edam flyttar till Järva Krog och nybyggda K11 är mycket glädjande och vi ser fram emot att få även dem som grannar, säger Andreas Lindelöf, regionchef Stockholm NCC Property Development. Sedan tidigare har 3M tecknat hyreskontrakt i grannfastigheten K12 där även NCC har sitt huvudkontor.

Järva Krog kvartersstad är en ny stadsdel strax utanför Stockholmstullar på en plats med lång tradition av gästfrihet och företagande. Här skapas en ny mötesplats anpassad för dagens verksamheter och hyresgäster.

K11 kommer att erbjuda sina hyresgäster ca 12 000 kvm effektiva nybyggda kontorsytor och tillsammans med fastigheten K12 så kommer hyresgästerna att kunna ta del av service i form av tre restauranger samt ett gym. Under kommande år färdigställs även kontorsfastigheten K21 om 9 000 kvm och därtill ca 450 bostäder i kvarteret tillsammans med fler restauranger, vårdboende och förskola.

NCC har som mål att minimera projektens miljöpåverkan och fastigheterna certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM till nivån Excellent. Därtill anpassas byggnaderna till internationell standard med installationsgolv, bergvärme, solpaneler i fasaden samt nya spännande mobilitetslösningar.

Se även