Följ med till K12

Trots att vi hunnit en bra bit in i december är det långt ifrån någon julefrid som råder på byggarbetsplatsen i Kvartersstaden.

K12 - på god väg

Restaurangen börjar ta form

Ute är det nollgradigt och det blåser snålt på byggarbetsplatsen i Järva Krog. Men inne i K12 är det både torrt och varmt. – Huset är tätt och nu håller vi på för fullt inomhus, berättar Åsa Gatter, projektledare på NCC Property Development. I entréplanet pågår arbetet med att bygga väggar och sätta upp kakel i det som ska bli en luftig restaurang med gott om ytor för inspirerande möten. – Nu håller vi på att jobba oss uppåt, fortsätter Åsa Gatter, direkt efter årsskiftet börjar vi med installationsgolven på kontorsplanen.

Avancerad teknik kräver omfattande tester

I de stora atrium-utrymmena har både trappor och räcken kommit på plats samtidigt som installation av belysning och sprinkler pågår som bäst. Även om det är svårt att tro just nu så kommer huvuddelen av arbetet vara färdigt lagom till nästa sommar. Fast Åsa Gatter är bestämd när hon understryker att det inte innebär att huset är färdigt då. – Huset är klart först när det är besiktigat och godkänt, säger hon. Det är dessutom mycket teknik som måste justeras in och testas för att man ska veta att allt fungerar som det ska. Den första oktober 2019 är K12 klart för inflyttning.

Se även