Kvartersstaden – ett viktigt inslag i Sveriges bästa kommun för företag.

Asa_bergstrom

Tidigare i år utsågs Solna till Sveriges företagsvänligaste kommun - för 11:e året i rad. Kvartersstaden i Järva Korg är ett av flera framtidsprojekt som ska befästa kommunens plats i toppen.

En genuint företagsvänlig kommun

Åsa Bergström, näringslivschef i Solna stad, ser flera orsaker till att Solna blivit så förknippat med företagande.

– Näringslivet är viktigt för tillväxten i Solna. Det är företagen som skapar arbetstillfällen och därför är det viktigt för oss att vara företagsvänliga. Vi vill skapa riktigt goda förutsättningar för att företag ska etablera sig och trivas här, säger hon. Dessa förutsättningar menar hon finns i överflöd i Järva Krog Kvartersstad. Särskilt framhåller hon den välutvecklade infrastrukturen och läget, med närhet till all tänkbar service men också till natur och grönområden.

Ett fruktbart samarbete

I skapandet av Kvartersstaden har Solna stad och NCC haft ett nära samarbete som har underlättats av att parterna delar en gemensam vision. – Både vi och NCC har viljan att bygga attraktiva miljöer där människor kan leva och arbeta, säger Åsa Bergström. Framtiden för Solna ser onekligen ljus ut. Tillsammans med ett flertal andra spännande projekt bidrar Järva Krog till att göra området än mer urbant och i ännu högre grad till en plats där människor kan blanda arbete med fritid. En plats där både företag och människor trivs, helt enkelt.

Se även