Området

Järva Krog har alltid varit en knutpunkt och en naturlig mötesplats, men det har aldrig varit mer sant än idag.

Scroll down

En man och kvinna som är ute på ett löpspår och springer

Från forntid till framtid

En idealisk plats att mötas på

På 1800-talet fanns här ett livligt litet samhälle där människor bodde och arbetade. Här fanns verkstäder och här lekte barn. På 60-talet revs allt för att ge plats åt en trafikplats. I och med bygget av Kvartersstaden väcker vi området till liv igen. I nya Ulriksdal blir det totalt ca 2 500 bostäder och 13 000 arbetsplatser. Här kommer bostäder, kontor, butiker, service och ett brett restaurangutbud att bli grannar i en urban gatumiljö. En vital, trygg och mänsklig plats där man kommer närmare. Närmare naturen, världen och inte minst varandra.

En plats för rörelse

Att röra på sig är ett sätt att må bra och ett helt naturligt inslag i Kvartersstaden. Här bidrar vinterunderhållna cykelvägar, cykelpooler, träningscenter, golfbana, promenadstråk och löparspår till att uppmuntra till en hälsosam livsstil.

Ulriksdals GK

Från galopp till golf

Där galoppbanan tidigare låg, där håller golfarna till numera. Ulriksdals GK har en niohålsbana som är öppen för pay and play-spel alla dagar under säsong. Rangen är öppen året runt.

Översiktsbild på en golfbana

Brunnsviken

En av Stockholms bästa löparrundor

Runt natursköna Brunnsviken är det 11 sköna kilometer att springa. Blir det en kall vinter kan du dessutom ta med dina skridskor och åka en runda på isen.

NICK-spåret

En utmanande cykelrunda

Strax norr om Järva Krog ligger NICK-spåret. Ett snabbcyklat mountainbike-spår som passar både nybörjare och mer avancerade åkare. 9,6 kilometer långt och tydligt utmärkt med skyltar.

Kultur & natur

Trots att Järva Krog ligger på bekvämt avstånd till Stockholm City har du natur och rekreationsmöjligheter runt hörnet. För den som vill fylla på med en dos av kultur finns också alla möjligheter.

Hagaparken

Ett kungligt strövområde

Hagaparken är 144 hektar stor och ingår i Kungliga nationalstadsparken. Den har blivit utsedd till det bästa exemplet i världen på en engelsk park av British Garden Society.

En familj som har picknick på en gräsmatta bredvid ett stort träd

Överjärva gård

En lantlig oas i staden

En kort promenad från Ulriksdals Station finner du Överjärva Gård. Här kan man bekanta sig med de olika djuren, handla i gårdsbutikerna och fika på gårdscaféet.

Ett får på en äng

Nöjen

I och runt Kvarterstaden finns mycket att göra även efter att arbetsdagen tagit slut. Letar du efter en plats att spendera tid med arbetskamraterna, eller kanske en kund på, behöver du sällan söka länge.

Winery Hotel

Takbar i världsklass

Inte nog med att man faktiskt tillverkar sitt eget vin på plats och har två högklassiga restauranger. The Winery Hotel har också en takbar som blivit utsedd till en av de bästa i världen.

Bild på gröna bär

Friends Arena

Sveriges nationalarena

Trots att Friends blev klar så sent som 2012 har här utspelats många oförglömliga idrottsögonblick. Inte nog med det, när de riktigt stora artisterna kommer till Sverige, då är det hit de kommer.

Caféliv

Unna dig en paus

Livet i Kvartersstaden är så mycket mer än arbete. Här växer det upp gott om kaféer och andra platser där du kan träffa vänner eller bara sitta och titta på folklivet.

4 personer sitter och äter runt ett bord