Service

Du som jobbar i Kvartersstaden kommer hitta allt som behövs för att din vardag ska fungera inom bekvämt räckhåll.

Scroll down

Mall of scandinavia reception

Ett heltäckande utbud

Närmare till vardag och guldkant

Stockholm City ligger bara några minuter bort, men du som bor eller arbetar i Kvartersstaden behöver inte åka någonstans för att ha tillgång till all service du behöver. Redan när vi planerade Kvartersstaden såg vi framför oss en livfull plats. En plats där vardagens alla behov är uppfyllda och även behovet att unna sig något alldeles extra.

Mall of scandinavia entre

Shopping

Kvartersstaden är anpassad och planerad efter ett modernt sätt att leva och ett modernt sätt att handla. På bekvämt avstånd till din bostad eller ditt kontor kommer du kunna hämta ut inköp som du gjort på webben. Vår vision är att du ska kunna prova dina inköp i omklädningsrum för att se om du vill behålla eller returnera. På samma ställe ska du kunna ta en kaffe och hänga med en kompis i en skön och avkopplande miljö. I Kvartersstaden är webbshopping en social aktivitet. Föredrar du mer traditionell shopping har du Mall of Scandinavia med 176 butiker bara en kort promenad bort.

En liten tjej med rosa randig tröja med en blå prickig ryggsäck som håller sin pappa i handen

Skolor & förskolor

En plats kan inte kallas för stad om man inte har gjort plats för barn och ungdomar. Ulriksdalsskolan som ligger ett stenkast från kontorshusen byggdes så sent som 2014. Här har man kapacitet för 900 elever i en modern byggnad på 10 000 kvadratmeter med undervisningslokaler, laboratorium, bibliotek och skolmatsal med tillagningskök. Bredvid skolan ligger en sporthall som utnyttjas gemensamt av skolan och föreningar i området. I närområdet ligger också den populära Förskolan Ulriksdal. Dessutom planeras ytterligare en förskola i Kvartersstaden.

4 personer sitter och äter runt ett bord

Restauranger

I kvartersstaden ska du aldrig behöva gå hungrig. Redan idag finns ett rikt utbud av restauranger och caféer. Dessutom växer det varierade utbudet sig ännu starkare med många nyöppningar. Sammantaget blir bilden den av en stad där det är enkelt att hitta någonstans att äta under dygnets alla timmar. Allt från ekologisk snabbmat i farten till vita dukar och kristallglas.

En tjej i gråa träningskläder som springer i skogen

Träningscenter

Du som tycker om att röra på dig har verkligen hittat rätt. I Kvartersstaden kommer du inte ha några problem att hitta den träningsform som ligger dig närmast om hjärtat. Inom några minuters promenad hittar du ett flertal träningsanläggningar. Lägg därtill de fina cykelmöjligheterna till och från jobbet och alla stigar och stråk som inbjuder till löpning eller promenad så förstår du snart att här har du alla möjligheter att må bra.

Hotell

Hur flexibel och kreativ arbetsplats man än har så är det ibland skönt att hitta en plats utanför kontorets trygga väggar att arbeta och utvecklas på. Du som arbetar i Kvartersstaden är lyckligt lottad för här finns det fyra hotell inom fyra minuters promenad. Tillsammans erbjuder de sex restauranger, hundratals hotellrum och konferensmöjligheter i alla storleksklasser. Från det stora eventet, till det lilla arbetsmötet. Här är aldrig inspiration och kreativitet långt borta.

Två personer i kostym som diskuterar och antecknar vid ett bord

Samarbete

I takt med att digitaliseringen fortsätter att förändra hur vi lever ställs nya krav på våra arbetsplatser. Dessa krav har vi förvandlat till möjligheter i skapandet av Kvartersstaden. Resultatet är miljöer för olika sätt att arbeta. Utrymmen för möten mellan människor som söker innovation och inspiration. Platser för möten och för koncentration. När vi rör oss alltmer sömlöst mellan jobb och fritid krävs det omgivningar som samarbetar med oss istället för att ställa upp hinder.